PRIMARIA COMUNEI PODENII NOI

Judetul Prahova

TURISM

  • LA 5 TEI - rezervatie peisagistica situata in nordul comunei in suprafata totala de 50 ha, din care 10 ha rezervatie propriu-zisa, iar 40 ha zona tampon.
  • USTUROI - rezervatie hidrologica cu izvoare terapeutice in suprafata totala de 14 ha, din care 5 ha - rezervatie propriuzisa, iar 9 ha zona tampon.
  • PONCEA - rezervatie hidrologica, izvoare terapeutice in suprafata totala de 9.375 ha din care 3.13 ha rezervatie propriuzisa, iar 6.245 ha in zona tampon.
  • LA LEPRA - rezervatie mixta (hdrologica si peisagistica), suprafata totala de 11.874 ha din care 2.6 ha rezervatie propiu-zisa, iar 9.275 ha zona tampon.
  • BATAITA - rezervatie peisagistica si forestiera (rezervatie mixta) cu suprafata totala de 63.75 ha, din care: 30 ha rezervatie propriu-zisa, iar 33.75 ha zona tampon.
  • LA TUFAN - gorun secular, QUER PETRACA (Mattuschla) Libel (Qsessiliflora) Qsessilis in varsta de 350-400 ani, in padurea Mehedinta, zona tampon 1 ha (in jurul gorunului).
    In conformitate cu avizul Inspectoratului pentru cultura Prahova nr. 4911934 din 19 august 1997 pe teritoriul comunei se afla urmatoarele obiective:
  • Situl arheologic - indicativ 30 A 077 cu valoare "C" contine vestigii arheologice dintr-un singur complex funerar tip "cenusar" din epoca bronzului, cultura TEI. Situl arheologic - si zona sa de protectie are o suprafata de 20 ha, in tarlaua T 38 - Parcela L689; L750 pe teritoriul societatii comerciale "Pomicola" S.A. Mehedinta.
  • Monumentul memorial "Cruce de pomenire" indicativ 30DO55 - satul Rahova pe strada Principala in curtea proprietarului Gheorghe Radulescu, intravilan tarlaua 1 CC 126 cadastru 1978, avand o suprafata a zonei de protectie de 200 mp. Este un monument de proportii impresionante (peste 2 m inaltime) cu text in limba romana, caractere chirilice. Textul si anul 1812 sunt incadrate intr-un chenar si terminatie superioara triunghiulara. La imbinarea bratelor se afla o rozeta asociata cu alte patru cercuri dispuse in cruce, continand siglele 1C-XC; NI-KA. Monumentul are o dubla functie memoriala (pomelnicul cu nume) si de drum (conform amplasarii), informatii furnizate de Muzeul judetean de istorie si arheologie Prahova.
    Turismul in localitate nu este practicat la scara mare, acesta fiind mai mult de recreere prin drumetii pe dealurile si prin padurile din localitate. Resursele turistice sunt concentrate in principal in zonele de deal si sunt reprezentate de factori naturali favorabili dezvoltarii odihnei si tratamentului, sporturilor de iarna, turismului de tranzit.